Lapas karte
Cēres skola

Pasākumi

Cildens mans novadiņš 2019

21.11.2019 10:00 - 12:30 kur : Kandavas multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvu centrs "Nagla"

img_6968.jpg21.novembrī Kandavas multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā “Nagla pulcējās 8.-9.klašu skolēni no visām Kandavas novada skolām, lai piedalītos ikgadējā konkursā “Cildens mans novadiņš” noslēguma pasākumā.

Pirmais uzdevums - orientēšanās pa Kandavu, kurā tika meklēti un aprakstīti šī gada laikā tapušie apskates objekti pilsētā, piemēram, dzeja uz vecpilsētas namu fasādēm, mozaīkas gliemezis pilsētas centra skvērā vai informācijas stends pie bijušās Kandavas slimnīcas.

Pēc neliela koncerta, ko sniedza Kandavas K.Mīlenbaha vidusskolas popgrupa  “Abaviņa”, konkursa dalībniekus sveica Kandavas novada Izglītības pārvaldes vadītāja Liene Šnikvalde.

 Katra komanda prezentēja šī gada jaunumus pagastā un pilsētā. Cēres skolas devītie prezentēja "gadsimta notikumu"- jauno asfaltēto Cēres ceļu.

Tradicionāli, kā jau katru gadu, katra komanda saņēma gardu pateicību no pagastu pārvaldniekiem un Izglītības pārvaldes.

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Latvijas dzimšanas diena

15.11.2019 12:00 - 13:00 kur : Cēres pamatskola

Skaista, skaista tēvu zeme

Pār visām zemītēm.

Augsti kalni, plaši lauki,

Zilis jūras ūdentiņš

Latvijas dzimšanas dienas svinības Cēres skolā 15. novembrī plkst. 12.00

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Lāčplēša diena

11.11.2019 12:00 - 13:30
printēt
img_6660.jpg img_6652.jpg img_6662.jpg img_6666.jpg img_6668.jpg img_6669.jpg img_6672.jpg img_6689.jpg img_6693.jpg img_6759.jpg img_6708.jpg img_6810.jpg img_6740.jpg img_6814.jpg img_6802.jpg img_6778.jpg

Mārtiņdiena

08.11.2019 12:00 - 13:30 kur : Cēres pamatskola

8. novembrī skolā notika Mārtiņdienas pasākums, kuru vadīja apvienotās 3.,4. klases audzinātāja. Šogad visas klases bija aktīvi pasākuma līdzdalībnieki, kuriem bija jātiek galā ar pieciem uzdevumiem, kas sevī ietvēra zināšanas par Mārtiņdienu. Minējām mīklas, meklējām ticējumus. Pēc zīmējumiem atšifrējām tautasdziesmas. Katrai klasei viena tautasdziesma bija jāatveido, bet pārējiem jāuzmin tā. 

Par katru izpildītu uzdevumu klase saņēma fragmentu no Mārtiņdienas simbola, kurš beigās tika izveidots. Tas bija gailis. 

Kas tā būtu par Mārtiņdienu bez ēšanas?! Šī gada uzdevums bija - ar ko tu pacienāsi Mārtiņbērnus? Te varēja redzēt klašu izdomu, jo neviens cienasts neatkārtojās. Aizejot no pasākuma katrs sev līdzi paņēma arī jaunas zināšanas jeb pievienoto vērtību.

Lasīt visu ziņu galerija (17)

Ekskursija uz Saeimu.

17.10.2019 09:00 - 17:00

3.jpg17.oktobrī Cēres pamatskolas 28 skolēni devās ekskursijā uz Saeimu, lai tuvāk iepazītu Latvijas parlamenta darbu, politiķu ikdienu, kā arī Saeimas nama arhitektūru un vēsturi. Skolēniem bija iespēja vērot Saeimas sēdes norisi, kurā tika pieņemts likumprojekts, ka turpmāk Latvijā dzimušiem bērniem būs pilsoņa statuss.

Vissirsnīgākie mirkļi bērniem bija mūsu skolas absolventa Jāņa Vitenberga darba vietā. Deputāts Jānis vada Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju. Viņš skolēniem izstāstīja savas karjeras izaugsmes ceļus. Visi ar interesi klausījās Jāņa stāstījumā, kurā viņš norādīja noderīgus ieteikumus: mācīties komunicēt; izteikt savu viedokli; izkāpt no savas komforta zonas un neatlaidīgi sevi pilnveidot un nepalaist garām karjeras izdevīgos brīžus, ko dzīve dažkārt piedāvā. Liels paldies Jānim par tikšanos!!!

Papildus vēl apskatījām Vecrīgu un pabijām Doma baznīcā. Noskatījāmies filmu „Dauntonas abatija”- par angļu aristokrātu dzīvi, vēsturi. 

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Skolotāju diena 2019

04.10.2019 09:00 - 12:00

img_6381.jpgUn tādas lielas laimes nemaz nav. Ja jums to vēl, tad ziniet: tie ir nieki. Ir tikai tādas mazas laimītes. Ir tikai tādi mazi ikdienības prieki. Ja otrs saprot, ko es gribu teikt. Ja pažēlo tai brīdī, kad es raudu. Ja cauri pārpildītam tramvajam nav jāizmokās mainīt sīko naudu. Ja darbs no rokas iet, nav jākasās  un nav ar skauģiem ikbrīd jāsatiekas. Tā lielā laime taču veidojas no ikdienišķi mazajām, man liekas. 

Tādiem vārdiem iesākās Skolotāju dienas pasākums Cēres pamatskolā. Katra klase bija padomājuši par sveicienu skolotājiem un 9.klase visu salika kopā.

Paldies par labajiem vārdiem un ziediem!!!

Paldies devītajiem par jauko noskaņu un stundu vadīšanu šai dienā!

Lasīt visu ziņu galerija (16)

Miķeļdiena

27.09.2019 12:00 - 13:00

img_6159.jpg27.septembris bija jauka, silta, saulaina diena. 

Un kā katru gadu šajā laikā,  Cēres skolā tika noorganizēta "Rudens augļu, dārzeņu un ziedu izstāde" un tradicionālais Miķeļdienas tirdziņš.

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Olimpiskā diena

20.09.2019 10:00 - 13:30

img_6070.jpg20. septembrī - Vislatvijas Olimpiskā diena!
Šī gada moto: "Tu vari, ja tu dari!" Olimpiskā diena popularizē veselīgu dzīvesveidu un akcentē vingrošanu kā svarīgu ikdienas rituālu labas pašsajūtas veidošanai.

Cēres pamatskolas visi skolnieki vispirms kopā vingroja skolas aktu zālē. Pēc tam devās uz sporta halli, kur sporta skolotājs Aivars bija sagatavojis dažādas stafetes. Pēc stafetēm - zāles futbola sacensības pa vecuma grupām. Piedalījās visi! Nobeigumā dalībnieki saņēma diplomus par piedalīšanos Olimpiskajā dienā!

Lasīt visu ziņu galerija (30)

Ekspedīcija mežā

12.09.2019 11:00 - 14:00

8.jpgAS “Latvijas valsts meži” (LVM) kopā ar LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru, LVMI "Silava" un AS "Latvijas Finieris" aicināja Latvijas vispārizglītojošo skolu 6. klases apgūt dabaszinības mežā kopīga piedzīvojuma veidā - LVM MEŽA EKSPEDĪCIJĀ! Cēres pamatskolas 6. un 5. klases skolēni, kopā ar skolotājām Eviju Ķezberi un Evitu Bērziņu, 12. septembrī devās uz Ziemeļkurzemes Puzes maršrutu.

Atbilstoši dabaszinību standartam skolēni meža ekspedīcijā:

  • saprata, kā dabaszinībās iegūtās zināšanas ir izmantojamas ikdienas dzīvē,
  • apzinājās cilvēka ietekmi uz meža ekosistēmu, veicot praktiskus un radošus uzdevumus,
  • veidoja izpratni par mežu saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Latvijas valsts mežu ekspedīcija ir aptuveni 2 km garš izglītojošs pārgājiens dabā ar 10 meža izziņas pieturām pieredzējušu mežsaimnieku vadībā. 

Ierodoties pasākuma vietā ar autobusu, skolēnus sagaidīja LVM darbinieks, kurš skolēnus iepazīstināja ar pasākuma norisi un izsniedza nepieciešamo inventāru. Klase devās mežā pa noteiktu maršrutu, pārejot no vienas pieturas uz otru. Katrā pieturā vadītājs deva skolēniem praktiskus vai radošus uzdevumus, kurus tie risināja individuāli vai grupās, iegūtos rezultātus fiksējot speciālās darba burtnīcās. Noslēgumā bērnus gaidīja pikniks labiekārtotā atpūtas vietā ar ugunskuru, pie kura bērni varēja cept desas vai ēst ko citu. Pasākuma norisi un inventāru bez maksas nodrošināja LVM, transportu un uzkodas piknikam mežā nodrošināja paši dalībnieki.

Lasīt visu ziņu galerija (21)

2. septembris - Zinību diena!

02.09.2019 09:00 - 11:00

img_5287.jpgSastapšanās prieku nosaka nevis pasaulīgās vērtības un praktiskie labumi, bet gan vārdos neizsakāma noskaņa un izstarotā labestība.  /Z. Mauriņa./

Vienmēr īstais mirklis ir tagad – iegūt jaunas zināšanas, sasniegt sen kaltus mērķus un izbaudīt sniegtās iespējas.

Skolēniem novēlu, lai zināšanu apgūšanas prieks Jūs pavada katru mācību dienu! 

Pedagogiem un skolas darbiniekiem – lai katra Jūsu darba diena kopā ar bērniem dāvā prieku un gandarījumu par paveikto!

Vecākiem – lai netrūkst spēka, pacietības un izpratnes, vadot savus bērnus skolas gaitās!

                                                                                                                                                 Direktore Ilona Lazdāne

Lasīt visu ziņu galerija (20)

Zinību diena

02.09.2019 09:00 - 11:00

A31 un A32

01.06.2019 - 31.08.2019

logo_rwb_preview.jpgVasara atkal ir klāt!

 Tas ir īstais laiks, lai tvertu pēc grāmatas un pievienotos  Lielajai Vasaras Lasīšanai, kopā ar skolēniem no Bulgārijas, Grieķijas, Itālijas, Īrijas, Latvijas, Portugāles, Rumānijas un Turcijas. Mums ir  draugi Erasmus+ projektā “Lasīšana bez robežām”.

Patiesībā, mācības parāda, ka skolēni, kas ir turpinājuši lasīt arī vasarā,  mācās labāk skolā rudenī.

Kā šis izaicinājums strādās: atzīmē pievienotajā kalendārā katru dienu jūnijā, jūlijā, augustā, kad tu lasi. (Palūdz, lai vecāki tev paseko, kā tu lasi). Kad esi atzīmēji 50 vai vairāk dienas, tu esi nopelnījis Sertifikātu: IZCILĪBA LASĪŠANĀ. Aizpildi kalendāru un atdod to skolotājai 1.septembrī.

Ļoti labi būtu, ja tu atzīmētu arī kāda autora grāmatu tu lasīji un kādi bija galvenie notikumi. Izveido savu lasītāja dienasgrāmatu, un tie būs papildus punkti.

Ja tu nepaņēmi kalendāru, tad skaties šeit:

Vasara atkal ir klāt.docx

Paldies tiem, kas jau pēdējā skolas dienā izlēma, ka vasarā viņi lasīs!!! (Skatīt foto)

Lasīt visu ziņu galerija (2)

Projekta noslēguma pasākums

15.08.2019 09:00 - 19:00

logo_rwb_preview.jpgCēres pamatskolā no 2017. gada 1. septembra līdz 2019. gada 31. augustam  norisinājās Erasmus+ KA2 stratēģiskās sadarbības partnerību projekts “Reading without borders” (Nr.2017-BG01-KA219-036237_9) Maksimālais piešķirtais projekta  finansējums ir 19 605.00 EUR. Projektu līdzfinansē Eiropas Savienība.

Divi gadi ir paskrējuši ļoti ātri. Bija jāpaveic ļoti daudz. Kopumā 32 aktivitātes, saistītas ar lasīšanu un grāmatu – lasot citu uzrakstīto, sacerot stāstus pašiem, ilustrējot lasīto, attēlojot savus mīļākos grāmatu varoņus, radot video par pasakām, ierakstot audio grāmatu, skaitot dzejoļus utt.

Skolēni un pedagogi iesaistījās labprāt un, lai justu, ka paveikts labs darbs, projekta noslēgumā tika organizēta ekskursija uz mūsu valsts lielāko grāmatu krātuvi – Latvijas Nacionālo bibliotēku jeb Gaismas pili. Skolēni un pedagogi varēja apskatīt pašu bibliotēkas ēku un gūt informāciju par iespējām bibliotēkā. Izrādās, ka bibliotēkā var ne tikai lasīt grāmatas un meklēt informāciju, bet arī skatīties filmas, klausīties mūziku, pat spēlēt spēles.

Patstāvīgajā ekspozīcijā „Grāmata Latvijā” varēja iepazīt grāmatas attīstības vēsturi, uzzināt par grāmatas formu un sastāvdaļām, pārdomāt grāmatu nozīmi savā dzīvē.

Apmeklējām arī Dzelzsceļa muzeju, jo bija jāuzzina kā grāmata nokļuva līdz saviem lasītājiem senāk. Apskatījām arī Jelgavas Sv. Trīsvienības torni.

Pa vidu svinīgas pusdienas visiem kopā pie skaisti klāta galda.

Novērtējot projektā paveikto, var teikt, ka projekta mērķi ir sasniegti: skolēni apzinās lasīšanas nozīmību, zina, ka grāmatā var rast visdažādāko informāciju un tā izglīto visa mūža garumā. Skolēni prot darboties komandā.

Starptautiskajās sanāksmēs un  skolēnu “Learning Teaching Training” aktivitātēs tika veicināta savstarpējā sadarbība, iepazīts dažādu valodu skanējums, tika rosināts lietot angļu valodu saskarsmē. Veicināta Eiropas ideja un tās kultūru dažādības uztvere. Tika iepazīta partnervalstu literatūra.

Cerams, ka skolēniem lasīšana ir kļuvusi svarīga, sabiedriski nozīmīga un domāšanu izaicinoša, un ir uzlabojusies lasītprasme.

Paldies visiem projektā iesaistītajiem skolēniem, viņu vecākiem un skolas kolektīvam! Turpināsim lasīt!!!

Projekta koordinatore Ilona Lazdāne

Lasīt visu ziņu galerija (14)

9.klases izlaidums

15.06.2019 17:00 - 18:30 kur : Cēres pamatskola

img_4919.jpg15.jūnijā ardievas Cēres pamatskolai teica 9.klases abolventi: Oskars Granapskis, Emīls Lagzdiņš, Samanta Šulca, Romāns Kursītis un Oskars Zurza.

Labus vārdus, veiksmi, izturību absolventiem vēlēja klases audzinātāja Inta Orste, kas atsauca atmiņā jaukos brīžus kopā ar audzēkņiem.

"Lai vienmēr, vienmēr pasaulē būtu kaut kas, ko gribi iemācīties, ko vēlies darīt, kāda vieta, kur vēlies nonākt, cilvēks, kuru gribi satikt!"

Lai veicas turpmākajā dzīves izvēlē!!!


Lasīt visu ziņu galerija (24)
<>
Jaunākās galerijas