Lapas karte
Cēres skola

Pasākumi

Meistarklase "Uzturs un veselīgi našķi"

25.03.2019 08:30 - 10:00 kur : Cēres pamatskola

img_1487.jpgProjekta „Slimību profilakses un veselības veicināšanas pasākumi Kandavas novadā”, (Nr.9.2.4.2/16/I/080) ietvaros, Cēres pamatskolā notika izglītojoša nodarbība / meistarklase par bērnu uzturu un veselīgiem našķiem.

 8. un 9. klases skolēni, Gunas Rijkures (Uztura speciāliste, Mg Uztura zinātnē) vadībā, praktiski darbojoties apguva veselīgu ēdienu gatavošanas prasmes.

Pašu gatavotais garšo vislabāk!

Lasīt visu ziņu galerija (12)

8.marts

08.03.2019 12:00 - 13:30 kur : Cēres pamatskola

img_1477.jpg8. martā Starptautiskajā Sieviešu dienā Cēres pamatskolā notika skolas meiteņu sacensības par titulu "Cēres supermeitene".

Meitenes sacentās dažādās disciplīnās: basketbola metienos, futbola sitienos, pildbumbas mešanā, lekšanā ar lecamauklu,  šautriņu mešanā, līdzsvara noturēšanā uz vienas kājas, diega ievēršanā adatā, pildīja vēdera presīti.

Saskaitot punktus, par uzvarētājām kļuva: 

3.-4.klašu grupā 1.vieta- Alisa Strautiņa, 2.vieta - Signe Pole, 3.vieta - Inese Grīnberga

5.-6.klašu grupā 1.vieta - Mairita Zauerhagena, 2.vieta - Biruta Grīnberga, 3.vieta - Daniela Piusa

7.-9.klašu grupā 1.vieta - Krista Pole, 2.vieta - Aleksa Valtere, 3.vieta - Ģertrūde Dzene

Paldies sporta skolotājam Aivaram un zēniem par tiesāšanu!

Lasīt visu ziņu galerija (39)

Izstāde "Skola 2019"

01.03.2019

img_1296.jpgEiropas sociālā fonda projekta Nr.8.3.5.0./16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” īstenošanas ietvaros 1. martā Cēres pamatskolas 7.-9.klašu skolēni piedalījās  karjeras attīstības atbalsta pasākumā “Izglītības izstāde – izglītības iespēju apzināšana”.

Ķīpsalā notiekošajā izstādē "Skola 2019" skolēni varēja iepazīties ar dažādām izglītības iespējām gan Latvijā, gan ārzemēs. Izpētīt dažādu izglītības iestāžu piedāvājumu, saprast, kādi pamati būs nepieciešami nākotnes augstskolai.

Nacionālie bruņotie spēki piedāvāja iepazīties ne tikai ar dienesta un studiju iespējām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, bet arī ar karavīru ieročiem un ekipējumu. 

Izlūkošanas kaujas bruņutehniku un taktiskos transportlīdzekļus "Polaris" varēja apskatīt militārās tehnikas izstādē.

Profesionālās bakalaura studiju programmas "Vispārējās izglītības mūzikas skolotājs" studenti demonstrēja Karla Orfa instrumentārija pielietošanas iespējas nelielās performāncēs. 

Varēja apskatīt RTU studentu radīto dronu balansēšanas modeli, konstruētos un izgatavotos pneimobiļus un procesora modeli, ar kura palīdzību var izzināt procesora izbūvi un darbības principus! RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēni piedāvāja ar 3D skeneri noskenēt seju.

 Latvijas Lauksaimniecības universitāte piedāvāja uzzināt, kā informācijas tehnoloģiju studenti un zinātnieki palīdz attīstīties dažādām nozarēm, programmējot nākotnes parkošanās sistēmas, prognozējot bišu saimju labsajūtu un kontrolējot viņu uzvedību.

Ja interesēja jaunākās mūsdienu tehnoloģijas, ja gribēji redzēt, uz ko ir spējīgi cilvēkiem līdzīgi roboti, – tad varēja iegriezties Transporta un sakaru institūta stendā.  

Starptautiskais konsultāciju centrs par izglītības iespējām ārzemēs “KALBA” piedāvāja iespēju sastapt 13 ārvalstu augstskolu pārstāvjus.

Bija arī  iespēja netraucēti aprunāties ar Latvijas Karjeras attīstības asociācijas pieredzējušajiem konsultantiem, kas gaidīja Karjeras konsultanta sarunu telpā.

Blakus paviljonā varēja apskatīt Latvijas Grāmatu izstādi.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Valentīndiena

14.02.2019 13:00 - 15:00 kur : Cēres pamatskola

img_1076.jpg14. februārī Valentīdienu atzīmēja arī Cēres pamatskolā.

Vispirms tika veikts balsojums par "SIRSNĪGĀKO un LABSIRDĪGĀKO" mūsu skolā.

Šo titulu saņēma Alisa Strautiņa, Kristers Maļinovskis, Robins Valters, Paula Hanberga, Samanta Šulca, Oskars Granapskis.

Pirmssvētku uzdevums bija uzzīmēt rozi. Vislabākās rokes tapa: Romānam, Sandijam, Ingum, Agnesei O., Alisai, Sandijai, Laurim, Hannai, Viktorijai.

Par pasākumu atbildīgie bija 6.klase, kuri pastāstīja par Valentīndienas nozīmi un sagatavoja atraktīvus uzdevumus pārējiem: no katras klases drosmīgākie lasīja dzejoļus par mīlestību; izvelkot sev pāri, pretī esošajam sauca mīļvārdiņus un īpašības, kas piemīt tikai viņam; pēc apraksta bija jāuzmin par kuru cilvēku ir runa; jāuzmin atskaņotās dziesmas nosaukums; un, protams, dejas uz avīzes un ar baloniem. Pēc pasākuma bija iespēja ar draugu nofotogrāfēties foto stūrītī!

Pēcpusdienā ar jauniešu centra "Nagla" atbalstu notika arī diskotēka.

Lasīt visu ziņu galerija (63)

112 diena

11.02.2019 10:00 - 10:40 kur : Cēres pamatskola

img_0958.jpg11. februārī visā Latvija Valsts Ugunsdzēsības dienests organizēja 112 dienu. Tā notika arī Cēres pamatskolā. 

Pie mums ar informāciju par palīdzības izsaukšanu, ugunsdzēsēju darbu ciemojās Kandavas posteņa komandieris Gatis Celms.

Paldies VUGD!!!

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Kaķīša dzirnaviņas

17.01.2019 13:00 - 14:00 kur : Cēres pamatskola

img_0949.jpg30.decembrī un 17. janvārī Cēres pamatskolā notika teātra pulciņa "Pastarītis" izrāde"Kaķīša dzirnaviņas".

Jaunieši un bērni, kuri piedalījās, bija neizsakāmi saviļņoti , jo teātra uzvedums bija ļoti emocionāls. Izjust, cik ļoti sāp kaķīšu tēvam. Saprast, ka ne nauda, ne draugi nav paši svarīgākie. Tēva mīlestība pārspēj visu!

Skolēni savā starpā pārrunāja cik katram ir nozīmīga loma. Satraukums un vēlme izdarīt visu pareizi ir katram bērnam, ja pat vajag nolikt tikai vienu trauku. Protams, kaut kas nogāja arī greizi, taču mācāmies un paliekam arvien gudrāki.

Pateicamies skolotājai Evitai par ieguldīto darbu, par sava laika kavēšanu un mūsu apmācīšanu. Liels prieks, ka esat ar mums!!!

MĀCĪSIMIES - STRĀDĀSIM - DARĪSIM!!!

Elizabeta Heinsone

Lasīt visu ziņu galerija (47)

A 24 Ziemassvētku karnevāls

20.12.2018 16:00 - 22:00 kur : Cēres pamatskola

img_0295.jpgDecembra mēneša aktivitāte - Ziemassvētku karnevāls, kur dalību ņēma daždažādākie pasaku un stāstu tēli no latviešu folkloras.

https://en.calameo.com/read/0052704997fbf69fdaa26

Lasīt visu ziņu galerija (73)

Ziemassvētki

20.12.2018 16:00 - 22:00 kur : Cēres pamatskola

img_0499.jpg20. decembrī Cēres pamatskolā svinēja Ziemassvētkus. Šī gada pasākums bija veltīts "Ziemassvētki latviskās tradīcijās".

Pasākums noritēja saimes istabā, kur bija arī ciemiņi (vecāki un radi). Vakaru vadīja saimniece Iveta un saimnieks Aivars ar savu saimi. Ieradās arī budēļi jeb ķekatnieki. Tika skandētas tautasdziesmas, minētas mīklas un izteikti pareģojumi un ticējumi. Atnākušie ķekatnieki izrādīja uzvedumus un dejas par latviešu tautas pasaku tēmām.

Visi tika cienāti ar Ziemassvētku vakaram raksturīgiem latviskiem ēdieniem.

Vakars noslēdzās ar bluķa vilkšanu un visu nedienu, nelabu darbu un lietu sadedzināšanu.

Tradicionāli bija klāti arī galdi skolas ēdnīcā, kur pēc pasākuma tika baudītas visu gādātās vakariņas. Pēc tam pārģērbšanās balles kleitās un tērpos, lai pēc direktores izsniegtajiem apbalvojumiem par labām sekmēm un dalību dažādos pasākumos, aizvirpuļotu dejās.

Lasīt visu ziņu galerija (73)

Pirmsskolas Ziemassvētki

19.12.2018 11:00 - 14:00 kur : Cēres pamatskola

img_0191.jpg19.decembrī Cēres pamatskolas mazie pirmsskolas bērni sanāca skolas zālē svinēt Ziemassvētkus! 

Vispirms bērni parādīja vecākiem apgūtās dziesmas, iemācītos dzejoļus un deju soļus īsā koncertā.

Pēc tam ciemos bija ieradušās peles un Ziemassvētku vecītis.

Lasīt visu ziņu galerija (33)

No tumsas uz gaismu

12.12.2018 10:00 - 12:30 kur : Cēres pamatskola

sk_s.jpg12. decembrī projekta "Latvijas skolas somas" ietvaros Cēres pamatskolā noritēja Talsu novada muzeja nodarbība "NO TUMSAS UZ GAISMU". Skolēni paši varēja izliet sveces no bišu vaska un uzzināt par seniem apgaismošanas paņēmieniem un apskatīt senās ierīces, ko izmantoja gaismas radīšanai. Jautrībai vēl tika iepazītas vai atsauktas atmiņā vecās latviešu dziedamās rotaļas kā "Es ar savu cisu maisu", "Tūdaliņ, tāgadiņ", kurās kolēni piedalījās ar lielu aizrautību un azartu.

Bet vislielākais prieks par katra izveidoto vaska svecīti!!!

Paldies Talsu novada muzeja darbiniekiem par saturīgo izglītojošo nodarbību! 

Lasīt visu ziņu galerija (38)

A 23 Mīļāko varoņu attēlu galerija

01.11.2018 - 30.11.2018

img_0142.jpgNovembra mēneša aktivitāte bija radīt pašiem savu mīļāko grāmatu varoņu attēlu galeriju. 

Skolēni zīmēja savus mīļākos stāstu un pasaku varoņus.

Pēc tam izspēlējām viktorīnu "Uzmini, kurš varonis ir šeit uzzīmēts, kurš ir to teicis, no kuras grāmatas tas ir, kas ir grāmatas autors, utt."

Bija jautri un interesanti!!!

Lasīt visu ziņu galerija (15)

“Riti dziesmu kamolīti cauri latvju simtgadei”

16.11.2018 12:30 - 14:00 kur : Cēres pamatskola

18_11_014.jpg16. novembrī Cēres pamatskolas zālīte tika svinēta  Latvijas simtgades jubileja. Neskatoties uz to, ka pasākums notika plkst. 13.00., apmeklētēju bija ļoti daudz. Bija ieradušies gan vecāki, gan pagasta iedzīvotāji, gan viesi no Kandavas, un tas sagādāja patiesu prieku. Klātesošos  svinīgajā pasākumā sveica G. Cīrule , M.Jēce un I.Lazdāne.

Svētku režisore un ideju autore Evita Bērziņa pasākumu caurvija ar savām dzejas rindām, kuras bija veltītas tieši šim pasākumam. Latvijas simtgades stāsts no lielā simtgades kamola  tika atritināts pa posmiem, sākot no mūsdienām līdz  Latvijas  dibināšanai.  Latvijas likteņstāstu cauri visiem posmiem izdejoja Biruta Grīnberga. Pasākuma vadītāji Samanta Šulca un Gvido Bērziņš, kuri  īsi un kodolīgi raksturoja katru vēsturisko posmu, tādejādi atgādinot mūsu zemes vēsturi.

Šā laika posmā piedalījās pirmsskolas ansamblītis, skolēnu popgrupa un Cēres pagasta sieviešu vokālais ansamblis. Atmodas laika posmā teātra un deju pulciņa dalībnieki  paši iejutās  barikāžu dalībnieku  lomā. Pie ugunskura tika dziedātas un spēlētas atmodas laika dziesmas. Ar sarkanbaltām lentām tika izdejots tā laika nezināmais un baisais laiks. Teatrāli tika parādīts, kā tolaik drosmīgie barikāžu dalībnieki sargāja savu valsti – Latviju. 

Tautiski un patriotiski  veidots bija Latvijas „zelta” laika posms, kurš sākās ar "Nakts Zvaigžņu" deju,  kura simbolizēja tumsu, neskaidrību, latviešu tautas savstarpējo naidu un gaismas meklēšanu. To ar gaismas lukturīšiem izdejoja 7. – 8. klašu meiteņu deju kolektīvs. Sprīdītis - Andris Lagzdiņš aicināja visus atgriezties mājās un kopīgi rūpēties par mūsu zemi, savām mājām un Latviju, lai arī cik grūti tas būtu. Kopīgi ar  Aleksu un Robinu Valteriem Andris  spēlēja emocionālo „Fināla dziesma” melodiju, kura aicināja visus atgriezties mūsu zemē - Latvijā. Tam sekoja „Latvju saules deja”  3. – 7. klašu deju kolektīva izpildījumā, kura simbolizēja tā laika latviešu tautas vienotību, strādīgumu un valsts ekonomikas strauju augšupeju. Teatrāli dejā ar tautiskām jostām tika parādīti Latvijas tīrumi , no kuriem izveidojās akas zīme, tad saule.  Un  Latvija ir tai pašā viducī, un tā tur sauli savās rokās, bet apkārt ir laimīgā latviešu tauta.

Īpaši emocionāls bija   Latvijas dibināšanas posms, kad Latvijā bija karš, to Biruta izvingroja uz sava audžutēva Ēvalda Pīternieka izgatavotā kamola, skanot I.Kalniņa instrumentālajai mūzikai „Pūt vējiņi”. Noslēgumā viss izritinātais Latvijas liktensdziesmu kamols tika atkal satīts atpakaļ vienā lielā kamolā, skanot mūsu latviešu mīļākajai dziesmai „SAULE, PĒRKONS, DAUGAVA”.

Neizpalika arī lielā un garšīgā svētku kūka, ko, no vecāku sagādātajiem produktiem, no visas sirds bija cepusi Sanita Alehnoviča.

Tam sekoja Evitas lielais paldies visiem, kuri bija palīdzējuši šī pasākuma tapšanā, īpašs paldies Aivaram Rožinskim, Evijai Lazdānei  un skolēniem, kuri piedalījās šā pasākuma dekorāciju un tērpu tapšanā. Sirsnīgu un līdz asarām aizkustinošu paldies par izturību un pacietību skolotājai Evitai Bērziņai  skolēnu vārdā teica Elizabeta Heinsone.  Neizpalika arī sirsnīgie paldies no apmeklētājiem, un viņu sajūsmu asaras bija lielākais gandarījums. Bet vislielākais prieks par skolēnu un vecāku pateicību, jo tas dod prieku un vēlmi strādāt tālāk. 

Lasīt visu ziņu galerija (51)

Cildens mans novadiņš 2018

13.11.2018 12:30 - 12.11.2018 - 14:30

img_9539.jpg13. novembrī Cēres pamatskolas 9.klases skolnieki ar audzinātāju Intu Orsti, izpildījuši mājas uzdevumus, devās uz Kandavu, lai piedalītos novada 8.-9.klašu konkursā "Cildens mans novadiņš". 

Šī gada konkursa tēma bija “100 gaismas mirkļi”. Mūsu skolēni izvēlējās stāstīt par pagasta vecākajiem iedzīvotājiem Almu un Jāni.

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Cēres Lāčplēsis 2018

12.11.2018 12:00 - 13:40 kur : Cēres pamatskola

img_9536.jpgKā jau katru gadu, arī Latvijas simtgades laikā, Cēres pamatskolā norisinājās zēnu spēka, izturības un veiklības sacensības "Cēres Lāčplēsis 2018". Īsi par Latvijas karavīriem un to nopelniem Latvijas pastāvēšanā pastāstīja vēstures skolotāja Juta. Un tad cīņa varēja sākties!

Cīņā uzvarēja: 1.-4.klašu grupā: 1.vieta -Ingus Rožinskis, 2. vieta - Ilvars Rožinskis, 3. vieta - Dāniels Miezis.

5.-7.klašu grupā: 1. vieta - Jānis Tīrums, 2. vieta - Ralfs Konovs, 3. vieta - Robins Valters

8.-9.klašu grupā: 1. vieta - Kristers Kašlajs, 2. vieta - Oskars Granapskis, 3. vieta - Emīls Lagzdiņš.

Paldies sporta skolotājam Aivaram un 7.klasei par pasākuma organizēšanu!!!

Lasīt visu ziņu galerija (43)
<>
Jaunākās galerijas