Lapas karte
Cēres skola

Pasākumi

Lieldienas!

18.04.2019 10:00 - 12:00 kur : Cēres pamatskola

img_2323.jpg18.aprīlī Cēres pamatskolā tika sveiktas Lieldienas!!!

Katrai klasei bija uzdevums sagādāt cienastu svētku galdam un izdomāt Lieldienu rotaļu, ko izspēlēt visiem kopā!

Priecīgas Lieldienas!!!

Lasīt visu ziņu galerija (38)

Profesionālo prasmju iepazīšana

17.04.2019 09:30 - 14:30

img_1899.jpg17. aprīlī Cēres pamatskolas 7.-9.klašu audzēkņi devās karjeras atbalsta pasākuma braucienā pa Kandavas novadu. Skolēniem bija iespēja iepazīties ar profesiju pārstāvjiem un profesiju specifiku tūrisma un izklaides industrijā. Tikāmies ar nozares speciālistiem, notika diskusijas par izaugsmes iespējām, par nepieciešamajām zināšanām un prasmēm profesiju apguvē. Varēja "pielaikot" profesiju, iejūtoties profesionāļu ikdienā.

Liels paldies mūsu gidei Ivetai Piesei par saturīgo stāstījumu! Paldies visiem sastaptajiem profesionāļiem par iespēju izzināt tūrisma specifiku! 

Pasākums notika Eiropas sociālā fonda projekta Nr.8.3.5.0./16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” īstenošanas ietvaros.

Lasīt visu ziņu galerija (18)

Cēres Cālis 2019

17.04.2019 kur : Cēres pamatskola

img_3215.jpg Īsi pirms Lieldienām, 17.aprīlī Cēres skolas aktu zāli ar pavasarīgām, jautrām un sirsnīgām dziesmām pieskandināja mazo vokālistu koncerts ” Cēres Cālis 2019” dalībnieki. Šogad koncertā piedalījās 11 dalībnieki no Cēres pagasta pirmsskolas bērnu rotaļu un deju pulciņa, kuru vada skolotāja Sana.  Pasākumu kuplināja ciemiņi no Zemītes - Krokodils un Zaķis, kuri līdzi bija paņēmuši sava pagasta rotaļu un deju pulciņa dalībniekus. Arī ciemiņi bija sagatavojuši interesantu priekšnesumu. Pateicoties Krokodila un Zaķa labestīgajai un atraktīvajai dalībai, pasākums norisinājās brīvā un priecīgā atmosfērā.  Katrs mazais dalībnieks, kurš kāpa uz skatuves bija īsts drosminieks, jo tik lielas publikas priekšā jau nemaz nav tik viegli uzstāties. Vai ne?!  Kādā no kopdziesmām ko dziedāja bērni, skanēja: Mūsos katrā dārgums mīt, jāmāk tikai saskatīt... un kas gan vairāk varēja priecāties un lepoties par mazo konkursantu, kā mēs vecāki paši! Kāds sirsnīgs smaids vecāku sejā, kāda prieka asara mammas acīs un kāda mīļa roka, kam vajadzēja pieķerties, bija tas kas bērnus iedrošināja savu dziesmiņu nodziedāt ar prieku līdz galam.

Mīļš paldies sk.Sanai par bērnu sagatavošanu koncertam! 

Paldies Līgai Rozei par pasākuma organizēšanu!

Paldies skolai un draugiem no Zemītes par dāvanām!   

Uz tikšanos nākošajā Cēres Cālī!

Lasīt visu ziņu galerija (28)

KustiNācija

04.04.2019 09:00 - 10:00 kur : Cēres pamatskola

img_1768.jpgCēres pamatskolas piedalās Veselības ministrijas kampaņas "KustiNācija" Vislatvijas izglītojošā programmā bērnudārziem un skolām, kas veicina veselīgu interesi par kustēšanos jau no mazotnes. 

4. aprīlī visi skolas skolēni saņēma profesionālu autoru komandas izstrādātu metodisko vingrošanas programmu atbilstošu vecumposmiem, kas mudina kustēties pareizi. 

1.-5. klašu skolēni piedalījās nodarbībā kopā ar Kustinatoru.

Sabiedrības informēšanas kampaņa tiek īstenota ESF projekta „Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi" (Identifikācijas Nr.9.2.4.1/16/I/001) ietvaros.

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Blēņas un Ziedonis

27.03.2019 11:00 - 12:10 kur : Cēres pamatskola

sk_s.jpgCēres pamatskolā projekta "Latvijas skolas somas" ietvaros notika "Rakstniecības un mūzikas muzeja" nodarbība "BLĒŅAS un ZIEDONIS""

6.-9.klašu audzēkņi iepazina Imanta Ziedoņa daiļradi, klausījās, sacerēja paši, izspēlēja skečus.

Atraktīvs un jauks pasākums!!!

Lasīt visu ziņu galerija (28)

Lasāmskapis

27.03.2019 10:00 - 11:00 kur : Cēres pamatskola

sk_s.jpgCēres pamatskolā projekta "Latvijas skolas somas" ietvaros notika "Rakstniecības un mūzikas muzeja" nodarbība "LASĀMSKAPIS"

1.-5. klašu skolēni atraktīvā un neparastā veidā iepazina literatūras mantojumu, sacerēja stāstus paši un dalījās savā pieredzē.

Lasīt visu ziņu galerija (21)

Meistarklase "Uzturs un veselīgi našķi"

25.03.2019 08:30 - 10:00 kur : Cēres pamatskola

img_1487.jpgProjekta „Slimību profilakses un veselības veicināšanas pasākumi Kandavas novadā”, (Nr.9.2.4.2/16/I/080) ietvaros, Cēres pamatskolā notika izglītojoša nodarbība / meistarklase par bērnu uzturu un veselīgiem našķiem.

 8. un 9. klases skolēni, Gunas Rijkures (Uztura speciāliste, Mg Uztura zinātnē) vadībā, praktiski darbojoties apguva veselīgu ēdienu gatavošanas prasmes.

Pašu gatavotais garšo vislabāk!

Lasīt visu ziņu galerija (12)

8.marts

08.03.2019 12:00 - 13:30 kur : Cēres pamatskola

img_1477.jpg8. martā Starptautiskajā Sieviešu dienā Cēres pamatskolā notika skolas meiteņu sacensības par titulu "Cēres supermeitene".

Meitenes sacentās dažādās disciplīnās: basketbola metienos, futbola sitienos, pildbumbas mešanā, lekšanā ar lecamauklu,  šautriņu mešanā, līdzsvara noturēšanā uz vienas kājas, diega ievēršanā adatā, pildīja vēdera presīti.

Saskaitot punktus, par uzvarētājām kļuva: 

3.-4.klašu grupā 1.vieta- Alisa Strautiņa, 2.vieta - Signe Pole, 3.vieta - Inese Grīnberga

5.-6.klašu grupā 1.vieta - Mairita Zauerhagena, 2.vieta - Biruta Grīnberga, 3.vieta - Daniela Piusa

7.-9.klašu grupā 1.vieta - Krista Pole, 2.vieta - Aleksa Valtere, 3.vieta - Ģertrūde Dzene

Paldies sporta skolotājam Aivaram un zēniem par tiesāšanu!

Lasīt visu ziņu galerija (39)

Izstāde "Skola 2019"

01.03.2019

img_1296.jpgEiropas sociālā fonda projekta Nr.8.3.5.0./16/I/001 “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” īstenošanas ietvaros 1. martā Cēres pamatskolas 7.-9.klašu skolēni piedalījās  karjeras attīstības atbalsta pasākumā “Izglītības izstāde – izglītības iespēju apzināšana”.

Ķīpsalā notiekošajā izstādē "Skola 2019" skolēni varēja iepazīties ar dažādām izglītības iespējām gan Latvijā, gan ārzemēs. Izpētīt dažādu izglītības iestāžu piedāvājumu, saprast, kādi pamati būs nepieciešami nākotnes augstskolai.

Nacionālie bruņotie spēki piedāvāja iepazīties ne tikai ar dienesta un studiju iespējām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, bet arī ar karavīru ieročiem un ekipējumu. 

Izlūkošanas kaujas bruņutehniku un taktiskos transportlīdzekļus "Polaris" varēja apskatīt militārās tehnikas izstādē.

Profesionālās bakalaura studiju programmas "Vispārējās izglītības mūzikas skolotājs" studenti demonstrēja Karla Orfa instrumentārija pielietošanas iespējas nelielās performāncēs. 

Varēja apskatīt RTU studentu radīto dronu balansēšanas modeli, konstruētos un izgatavotos pneimobiļus un procesora modeli, ar kura palīdzību var izzināt procesora izbūvi un darbības principus! RTU Inženierzinātņu vidusskolas skolēni piedāvāja ar 3D skeneri noskenēt seju.

 Latvijas Lauksaimniecības universitāte piedāvāja uzzināt, kā informācijas tehnoloģiju studenti un zinātnieki palīdz attīstīties dažādām nozarēm, programmējot nākotnes parkošanās sistēmas, prognozējot bišu saimju labsajūtu un kontrolējot viņu uzvedību.

Ja interesēja jaunākās mūsdienu tehnoloģijas, ja gribēji redzēt, uz ko ir spējīgi cilvēkiem līdzīgi roboti, – tad varēja iegriezties Transporta un sakaru institūta stendā.  

Starptautiskais konsultāciju centrs par izglītības iespējām ārzemēs “KALBA” piedāvāja iespēju sastapt 13 ārvalstu augstskolu pārstāvjus.

Bija arī  iespēja netraucēti aprunāties ar Latvijas Karjeras attīstības asociācijas pieredzējušajiem konsultantiem, kas gaidīja Karjeras konsultanta sarunu telpā.

Blakus paviljonā varēja apskatīt Latvijas Grāmatu izstādi.

Lasīt visu ziņu galerija (8)

Valentīndiena

14.02.2019 13:00 - 15:00 kur : Cēres pamatskola

img_1076.jpg14. februārī Valentīdienu atzīmēja arī Cēres pamatskolā.

Vispirms tika veikts balsojums par "SIRSNĪGĀKO un LABSIRDĪGĀKO" mūsu skolā.

Šo titulu saņēma Alisa Strautiņa, Kristers Maļinovskis, Robins Valters, Paula Hanberga, Samanta Šulca, Oskars Granapskis.

Pirmssvētku uzdevums bija uzzīmēt rozi. Vislabākās rokes tapa: Romānam, Sandijam, Ingum, Agnesei O., Alisai, Sandijai, Laurim, Hannai, Viktorijai.

Par pasākumu atbildīgie bija 6.klase, kuri pastāstīja par Valentīndienas nozīmi un sagatavoja atraktīvus uzdevumus pārējiem: no katras klases drosmīgākie lasīja dzejoļus par mīlestību; izvelkot sev pāri, pretī esošajam sauca mīļvārdiņus un īpašības, kas piemīt tikai viņam; pēc apraksta bija jāuzmin par kuru cilvēku ir runa; jāuzmin atskaņotās dziesmas nosaukums; un, protams, dejas uz avīzes un ar baloniem. Pēc pasākuma bija iespēja ar draugu nofotogrāfēties foto stūrītī!

Pēcpusdienā ar jauniešu centra "Nagla" atbalstu notika arī diskotēka.

Lasīt visu ziņu galerija (63)

112 diena

11.02.2019 10:00 - 10:40 kur : Cēres pamatskola

img_0958.jpg11. februārī visā Latvija Valsts Ugunsdzēsības dienests organizēja 112 dienu. Tā notika arī Cēres pamatskolā. 

Pie mums ar informāciju par palīdzības izsaukšanu, ugunsdzēsēju darbu ciemojās Kandavas posteņa komandieris Gatis Celms.

Paldies VUGD!!!

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Kaķīša dzirnaviņas

17.01.2019 13:00 - 14:00 kur : Cēres pamatskola

img_0949.jpg30.decembrī un 17. janvārī Cēres pamatskolā notika teātra pulciņa "Pastarītis" izrāde"Kaķīša dzirnaviņas".

Jaunieši un bērni, kuri piedalījās, bija neizsakāmi saviļņoti , jo teātra uzvedums bija ļoti emocionāls. Izjust, cik ļoti sāp kaķīšu tēvam. Saprast, ka ne nauda, ne draugi nav paši svarīgākie. Tēva mīlestība pārspēj visu!

Skolēni savā starpā pārrunāja cik katram ir nozīmīga loma. Satraukums un vēlme izdarīt visu pareizi ir katram bērnam, ja pat vajag nolikt tikai vienu trauku. Protams, kaut kas nogāja arī greizi, taču mācāmies un paliekam arvien gudrāki.

Pateicamies skolotājai Evitai par ieguldīto darbu, par sava laika kavēšanu un mūsu apmācīšanu. Liels prieks, ka esat ar mums!!!

MĀCĪSIMIES - STRĀDĀSIM - DARĪSIM!!!

Elizabeta Heinsone

Lasīt visu ziņu galerija (47)

A 24 Ziemassvētku karnevāls

20.12.2018 16:00 - 22:00 kur : Cēres pamatskola

img_0295.jpgDecembra mēneša aktivitāte - Ziemassvētku karnevāls, kur dalību ņēma daždažādākie pasaku un stāstu tēli no latviešu folkloras.

https://en.calameo.com/read/0052704997fbf69fdaa26

Lasīt visu ziņu galerija (73)

Ziemassvētki

20.12.2018 16:00 - 22:00 kur : Cēres pamatskola

img_0499.jpg20. decembrī Cēres pamatskolā svinēja Ziemassvētkus. Šī gada pasākums bija veltīts "Ziemassvētki latviskās tradīcijās".

Pasākums noritēja saimes istabā, kur bija arī ciemiņi (vecāki un radi). Vakaru vadīja saimniece Iveta un saimnieks Aivars ar savu saimi. Ieradās arī budēļi jeb ķekatnieki. Tika skandētas tautasdziesmas, minētas mīklas un izteikti pareģojumi un ticējumi. Atnākušie ķekatnieki izrādīja uzvedumus un dejas par latviešu tautas pasaku tēmām.

Visi tika cienāti ar Ziemassvētku vakaram raksturīgiem latviskiem ēdieniem.

Vakars noslēdzās ar bluķa vilkšanu un visu nedienu, nelabu darbu un lietu sadedzināšanu.

Tradicionāli bija klāti arī galdi skolas ēdnīcā, kur pēc pasākuma tika baudītas visu gādātās vakariņas. Pēc tam pārģērbšanās balles kleitās un tērpos, lai pēc direktores izsniegtajiem apbalvojumiem par labām sekmēm un dalību dažādos pasākumos, aizvirpuļotu dejās.

Lasīt visu ziņu galerija (73)

Pirmsskolas Ziemassvētki

19.12.2018 11:00 - 14:00 kur : Cēres pamatskola

img_0191.jpg19.decembrī Cēres pamatskolas mazie pirmsskolas bērni sanāca skolas zālē svinēt Ziemassvētkus! 

Vispirms bērni parādīja vecākiem apgūtās dziesmas, iemācītos dzejoļus un deju soļus īsā koncertā.

Pēc tam ciemos bija ieradušās peles un Ziemassvētku vecītis.

Lasīt visu ziņu galerija (33)
<>
Jaunākās galerijas