Lapas karte
Cēres skola

Jaunumi

Pirmsskolas eglīte 2022

21.12.2022 10:00 - 11:00

ziemas.jpg21.decembrī Cēres pamatskolas pirmsskolas grupiņas svinēja Ziemassvētkus.

Grupiņas "Mārītes" bērni skaitīja dzejoļus, dejoja un dziedāja.

Grupiņas "Bitītes" bērni šoreiz vēl iejutās skatītāju lomā.

Visi kopā sagaidīja Ziemassvētku vecīti ar konfekšu pakām!

Lai visiem jauki Ziemassvētki!!!

Lasīt visu ziņu galerija (27)

Ciemos pie rūķiem

20.12.2022 10:00 - 12:00

whatsapp-image-2022-12-29-at-11-33-50-2.jpg20. decembra rīts bija satraukuma pilns Cēres pamatskolas Mārītes grupas bērniem. Bērni kopā ar audzinātāju un auklīti gatavojās braucienam uz Strazdes  muižu. Strazdē bērnus sagaidīja rūķi : Kraukšķis – Vita Daugate, rūķu mamma Karlīne – Lauma Vītola, Kāpēcīte – Luīze Vecmane, Kriksis – Ieva Jakimova, Kreimenīte – Iveta Cīrule, Kiki – Silvija Niķe.

     Bērnu uzdevums bija katrā istabā izskaitīt rūķus, vai kāds nav pazudis.

     Audzinātāja un auklīte kopā ar bērniem devās cauri truša alai. Ielūkojamies rūķu muzejā. Bērniem bija iespēja pabūt Ziemassvētku vecīša istabā. Rūķu mamma piedāvāja visas savas blēņas atstāt pie viņas blēņu maisiņā.  Pēc tam bērni devās uz piparkūku darbnīcu, kur katrs varēja piedalīties piparkūku veidošanā.

     Un tad bija laiks ielūkoties rūķu viesu istabā. Visiem bija jāpagatavo rūķu cepurītes. Viesu istabā tika pasniegta gardā rūķu tēja un uz mēles kūstošās piparkūkas. Bērniem kopā ar rūķiem bija iespēja padejot.  Pēc tam ieradās Ziemassvētku vecītis – Guntars Niķis. Lai tiktu pie viņa dāvanām,  bērni rādīja savu priekšnesumu.

 Paldies visam sirsnīgajam Strazdes rūķu kolektīvam par sagādāto prieku!

Lasīt visu ziņu galerija (38)

"Ziemassvētku tirgus"

19.12.2022 10:00 - 12:00

whatsapp-image-2022-12-19-at-18-49-04-1.jpg19. decembrī Mazā raganiņa un 3.klase uzaicināja 1.-4. klašu skolēnus un pirmsskolas vecākās grupas bērnus uz Ziemassvētku tirgu.

3.klase bija iestudējusi izrādi. Visi klātesošie sadalījās grupās un radošajās darbnīcās veidoja burvīgās sniegpārsliņas un svētku rūķus vai sniegavīrus. Vēl bija iespējams dejot, un parādīt savas klases priekšnesumu, kas bija kā mājasdarbs pasākumam.

Paldies 3.klasei un audzinātājai Ingai!!!

Lasīt visu ziņu galerija (45)

Sniega rīts

14.12.2022

20221214093212.jpgPēc negaidītā sniega daudzuma, kas apklāja Cēres parku un skolas teritoriju ar skaistu segu, dažās vietās šis sniegs radīja neērtības.

Tādēļ, 14.decembra rītā, bruņojušies ar lāpstām, 9.klases skolēni metās palīgā novākt no ceļa skolas priekšā izveidojušos valni.

Paldies par paveikto darbiņu!

Lasīt visu ziņu galerija (10)

Digitālās koncertlekcijas

01.12.2022

sk_s.jpgNovembra beigās un decembra sākumā Cēres pamatskolas skolēni ar programmas "Latvijas skolas soma" atbalstu noskatījās digitālās koncertlekcijas:

“Es mīlu Tevi, Latvija”, “Kosmosa burvis” un “Ziemassvētki apkārt pasaulei”.

Skolēniem bija izdevība sasaistīt kā mūzika iet roku rokā ar 20. gadsimta vēstures lielākajiem notikumiem un atspoguļo savu laikmetu. Pasākuma uzdevumi bija saistīti ar skolēnu vērtību sistēmas izpratni un vērtējošas attieksmes veidošanu personības izaugsmei.

 Tāpat atraktīvi un aktīvi iesaistoties, skolēni iepazina Saules sistēmu un Visuma noslēpumus caur muzikālu priekšnesumu.

Skolēni varēja noskaidrot kā Ziemassvētkus atzīmē citur pasaulē, salīdzināt ar savu pieredzi un gūt jaunas idejas, ko varētu realizēt paši.

Bija interesanti atraktīvos konkursiņos noskaidrot savas zināšanas, izpildīt krustvārdu mīklu un dziedāt līdzi izpildītajām dziesmām!

Lasīt visu ziņu galerija (5)

Latvijas dzimšanas diena

17.11.2022 12:00 - 14:30

img4708-1.jpg17. novembrī Cēres pamatskolā svinēja Latvijas dzimšanas dienu! Iesākumā zināšanu pārbaude viktorīnā "Manas zināšanas par Latviju". Visi skolēni sadalījās trīs grupās ar kapteiņiem Akselu, Jāni un Kristeru. Skolēniem bija jāatbild uz jautājumiem par vēsturi, ģeogrāfiju, mūziku, mākslu,  latviešu valodu un literatūru. Uzvarēja, ar viena punkta pārsvaru, Kristera komanda.

Lielā, skaistā kopkorī visas skolas kolektīvs dziedāja Latvijai veltītas dziesmas. Tas bija aizkustinoši un svinīgi!

Un kas tā būtu par dzimšanas dienu bez svētku tortes. Par to parūpējās skolas darbinieces Sanita un Gunita. Krāšņā torte visiem ļoti garšoja!

Tev mūžam dzīvot, Latvija!

Lasīt visu ziņu galerija (43)
<>
Jaunākās galerijas