Lapas karte
Cēres skola

Jaunumi

Angļu valodas nedēļa

18.01.2016 08:30 - 22.01.2016 - 13:35

Angļu valodas nedēļa “My Winter”

21.01.2016-044.jpgNo 18. līdz 22. janvārim Cēres pamatskolā norisinājās angļu valodas nedēļa, kuras laikā skolniekiem tika piedāvātas dažādas papildus aktivitātes, kuras kulminējās kopīgā laika pavadīšanā 21. janvāra pēcpusdienā. Laikā, kad aiz loga dabu rotāja sniegs, bet vaigos koda sals – arī par šīs nedēļas tēma tika izvēlēta “Mana ziema” jeb “My winter”. Kad pirmdienas rītā skolotāja Anna iepazīstināja ar nedēļas plānu, skolnieku pirmais uzdevums bija Cēres skolu “anglizēt”. Katrai klasei bija neliels uzdevums – 5. klase tulkoja skolas telpu nosaukumus un tos nomainīja, pateicoties 6. klases darbam nedēļas garumā ēdienkarte bija angļu valodā. 7. klase tulkoja uzrakstus pie valsts simboliem, 8. klase strādāja ar iekšējās kārtības noteikumiem, bet 9. klase nomainīja informācijas dēļa informāciju.

Sākumskolas skolnieki sāka gatavoties šai nedēļai jau iepriekš. 1. un 2. klases skolnieki piedalījās zīmēšanas konkursā, kurus viņiem nācās sagatavot mājās nedēļas nogalē. 1. klase zīmēja dūraiņus un apguva jauno vārdiņu “mittens”, bet 2. klase savos darbos atainoja lāstekas un iegaumēja vārdiņu “icicles”. Šie darbi rotāja Cēres skolas zāli, bet 9. klases meitenes mākslas skolotājas Drosmiņas vadībā tos izvērtēja. 1. vietu ieguva Alisa Strautiņa (1.kl.) un Biruta Grīnberga (2.kl.), 2. vietu – Jānis Tīrums (2.kl.), bet 3. vietu – Agnese Auniņa (3.kl.).

3. un 4. klases skolnieki cītīgi mācījās katram īpaši piešķirtu dzejoli. 3. klases skolnieki savos dzejoļos vēstīja par ziemas priekiem, apģērbu, salu un sniegu, bet 4. klases skolniekiem katram bija savs stāsts par sniegavīru. Kopīgajā pēcpusdienā skolnieki skaitīja dzejoļus visas skolas un žūrijas priekšā, kas, protams, radīja papildu stresu, tomēr to lielākā daļa skolnieku veiksmīgi pārvarēja. 8. klases skolnieki vērtēja mazos censoņus, kā rezultātā no 3. klases 1. vietu ieguva Andris Lagzdiņš, 2. vietu – Artūrs Jēcis, bet 3. vietu – Renāte Boldiņa. Tie bērni, kuru dzejolis vēstīja par salu, to skaitīja āra drēbēs! 4. klases skolnieki savus dzejoļus skaitīja ar pašu zīmētajiem sniegavīriem rokās, un par labāko atzina Adriju Zorgi, 2. vietu ieguva Paula Hanberga, bet 3. vieta tika Kristai Danielai Polei.

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Dāvanas

18.01.2016 10:00 - 10:30

img_6879.jpg18. janvārī Cēres pamatskolas skolēni piedzīvoja dāvanu saņemšanas prieku. Skolēnus pārsteidza dāvanas, kurās bija piepildījuši kristieši, ar domu palīdzēt un iepriecināt bērnus Ziemassvētkos. Dāvanas bija no Amerikas, Anglijas, Kanādas un Itālijas. Tās bija sarūpējušas ģimenes, kurās ir bērni. Tā bērni tiek mācīti palīdzēt un dalīties ar citiem, un piedzīvot dāvināšanas prieku.

Vismīļākās bija tās dāvaniņas, ko bērni un viņu vecāki paši ar savām rokām radījuši – šalles, cepures, cimdi. Vēl paciņās – lietas higiēnai, spēles, skolas mācību piederumi (zīmuļi, pildspalvas, flomāsteri, krītiņi, krāsojamās grāmatas, kalkulatori).

Mūsu skolēni saņēma dāvanas ar prieku un pateicību, mēs- skolotāji – mācām skolēniem novērtēt un priecāties par katru dāvaniņu, padalīties ar brāļiem, māsām, klasesbiedriem un katru lietu izmantot kā pienākas.

Paldies Ventspils novada Užavas baptistu draudzes priekšniekam Ziedonim Potāpovam, kurš dāvanas piegādāja. Paldies Svētdienas skolas jaunietēm Annai, Marutai un Kendisai, kuras izdalīja dāvanas un mūsu skolēnu sirdis sasildīja.

Paldies visiem tālajiem, labajiem cilvēkiem, kuri bija ļoti domājuši un centušies iepriecināt. Mūsu skolas bērni ir guvuši jaunu atziņu – dāvināšanas prieks nav izsakāms dāvanas cenā, bet tās dāvināšanas vērtība ir devējā un saņēmējā.

Lai skan LIELAIS PALDIES ar Zentas Mauriņas vārdiem :

“Pati dzīve ir dāvana, un tādēļ viens no lielākajiem priekiem ir dāvināšanas prieks!”

Skolotāja Natālija Murāne

Lasīt visu ziņu galerija (7)

Cēres skolā atzīmē maestro Raimonda Paula 80 gadu jubileju

12.01.2016 08:30 - 09:10 kur : Cēres pamatskola

12.01.2016.-100.jpg12. janvāra rīts. Latvijas radio 2 jau sešdesmito stundu atskaņo Raimonda Paula dziesmas. Maestro šodien paliek 80 gadi.

Cēres skolā no paša rīta notika sadziedāšanās. Viss skolēnu un skolotāju kolektīvs izdziedāja tikai mazu daļiņu no komponista lielā dziesmu klāsta. Kurš gan neprot ‘’Anniņa vanniņā” , “Cāļus skaita rudenī” un “Balto dziesmu”? Bērni šajā pasākumā dziedāja ar lielu degsmi un aizrautību. Mazais “koncerts” noslēdzās ar dziesmu “ Un tieši tāpēc”.

Lasīt visu ziņu galerija (14)

Ziemassvētku pasākums

17.12.2015 16:30 - 22:00

17. decembrī svinīgi tika sveikti Ziemassvētki Cēres skolā.

Pirms pasākuma skolēni, skolotāji un skolas darbinieki tikās jau par tradīciju kļuvušās, kopējās svētku vakariņās, kur mielastu no vecāku gādātiem produktiem bija sagatavojušas skolas darbinieces.

Pasākumā skolas pulciņš "Teātra dīva" bija sagatavojis izrādi "Ziemassvētku sapnis", dziedāja Paula un Samanta, "Talantu fabrikas" meitenes, 2.-4. klašu koris, 6.-7.klases meitenes, 5.klase, 8.-9.klase, skolotāja Evita.

Noslēgumā kā katru gadu direktore sveica visus labiniekus mācībās, "nekavētājus'' un labo darbu veicējus. Visaugstākā vidējā balle bija Annijai Jēcei (9.19). 9. klasei bija visaugstākā vidējā atzīme I. semestrī - 7.14, par ko klase varēs braukt ekskursijā pēc savas izvēles.

Tālāk sekoja "'dzīvās mūzikas'' balle, ko spēlēja Ainārs Oliņš. Dejotāju bija pilna zāle!

Priecīgus svētkus visiem!!!

Lasīt visu ziņu galerija (39)

Piparkūkas!

01.12.2015 - 16.12.2015

Katru gadu decembra mēnesī skolas darbiniece Sanita Alehnoviča dod iespēju skolēniem mācīties gatavot piparkūku mīklu, cept un rotāt piparkūku mājiņas. Šogad savas piparkūku mājiņas radīja Agnese Auniņa, Laura Antone, Daniela un Linda Piusas, Laine Pīterniece, Linda Makrecka.

Arī mazie pirmsskolas bērni (5-6gadīgie) katru gadu cep piparkūkas un izgaršo tās. Tas rada Ziemassvētku sajūtu.

Liels paldies Sanitai!

Lasīt visu ziņu galerija (17)

8.klases ekskursija

14.12.2015

2014./2015. mācību gada 2. semestrī mūsu klases vidējā atzīme bija visaugstākā visa skolā, tāpēc direktore mums deva iespēju aizbraukt ekskursijā tur, kur paši vēlamies.

Mēs izvēlējāmies braukt uz Rīgu. Apskatījām Latvijas Nacionālo bibliotēku “Gaismas pili”, Paula Stradiņa medicīnas muzeju, Brīvības pieminekli “Tēvzemei un Brīvībai”, skaistās Vecrīgas ielas. “Gaismas pilī” mums bija iespēja apskatīt Rīgu no 12. stāva, kurš lasītājiem nav pieejams. Uzzinājām daudz ko jaunu par medicīnas vēsturi. Mēs ļoti labi pavadījām laiku un izbaudījām ekskursiju! Mēs labprāt aizbrauktu vēlreiz!!!

8.klase

Lasīt visu ziņu galerija (13)

Ziemassvētku ieskaņas koncerts

Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir sācies. Cēres pamatskolā tas tika ieskandināts ar Kandavas Mākslas un mūzikas skolas audzēkņu koncertu un mākslas nodaļas audzēkņu darbu izstādi. Ar aizturētu elpu mūsu skolas skolēni klausījās mazos un lielos vijolniekus, pianistus, saksofona spēli. Visus priecēja akordeonisti, kā arī popgrupas ‘’Taustiņi’’ priekšnesumi. Ar skaistām Ziemassvētku melodijām uzstājās kapela, kuras koncerta noslēguma priekšnesums deva īpaši pacilājošas emocijas.

Paldies pedagogiem par ieguldīto darbu jauno talantu mācīšanā. Liels paldies visiem audzēkņiem, kuri velta visu brīvo laiku, lai attīstītu savas spējas un talantus. Svētku laiks ir dāvināšanas laiks. Mēs ar lielu prieku saņēmām šo brīnišķīgo dāvanu- koncertu un izstādi. Vēlam visiem gaišus svētkus! Lai veicas Jaunajā gadā!

Lasīt visu ziņu galerija (8)
<>
Jaunākās galerijas